keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kanalinnustuskauden 2012 viimeiset päivät

Noniin, kaikki hyvä loppuu aikanaan voi taas todeta. Kanalinnustuskausi kaksnollaykskaks on nyt paketoitu ja voimme taas  hymyssäsuin takkatulen ääressä ja saunanlauteilla kavereiden ja vanhojen eräjermujen kanssa muistella kulunutta syksyä ja niitä mahtavia tilanteita ja hetkiä mitä luonto meillä tarjosi. Syksyyn mahtui useita onnistumisia ja epäonnistumisia, mutta silti se on mieleenpainuva, kuten kaikki muutkin linnustusyksyt. Kaudet ei ole samanveroisia, ei läheskään, mutta kaikkia yhdistää se, että aina jää mieleen jotkut tilanteen muita paremmin, kaikista kausista muotoutuu omat muistot.

Kausi 2012 oli omalla kohdallani  hyvin kaksijakoinen, käveltiin joku päivä tyhjää, kun taas jokupäivä reppu oli täysi jo muutama kilometri auton jättämisen jälkeen. Noh, tuuria vaatii urheilu ja niin vaatii myös metsästys. En silti voi sanoa, että jotakin olisi jäänyt hampaankoloon tästä syksystä, lähes kaikki toiveet ja tavoitteet jotka asetin ennen kun kausi starttasi, niin toteutui. Edelleen se latvametso kiväärillä jäi odotuttamaan, mutta joskus senkin aika tulee. Usko omaan tekemiseen pitää vain pysyä tallella!


Mieleenpainuvimpia tilanteita oli toki tiputukset Ruskalle, mutta myös lukuisat hienot pomppulintu ja kivääri tilanteen,  hieno on taas muistella syksyn kulkua ja odotella seuraavaa kanalinnustuskautta. Onneksi jahdit ei tähän lopu, vielä yritetään näädän perään, kun metsästysaika huomenna alkaa. Ja jos sitä vielä kerkeäisi naapurinpuolella käydä pahimpia kanalintupaineita purkamassa huurremetsojen perässä.

Pari kuvaa jahdin viimeisiltä päiviltä;

Metsästin siis viimeiset päivät pohjanmaalla.

 Aamun ensimmäinen ukko tipahti hiukan erikoiseen asentoon..
 Aamun toinen totteli hyvin 6,5;sta
 Komea oli keli ja niin oli myös luminen maisema.
 Teerien asuinsijaa, siellä jossain.
 Huomaamaton maastoutuminen?
 Tiistaiaamun pariskunta
Kauden päätöspäivän aamu oli enemmän kuin hyvä!! Tähän oli hieno päättää kanalinnustuskausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti