tiistai 18. syyskuuta 2012

Moi kaikille! Päivittelen taas hiukan tätä blogia metsästyksen tiimoilta. Muutamana päivänä menneellä viikolla tuli kuljettua selkosessa kanalintujen perässä. Oli huonoja ja hyviä päiviä, onneksi pääosin niitä hyviä. Eniten suupieliä hymyyn sai pikku hiljaa hyväksi hioutunut koiran ja miehen yhteistyö. Nimittäin Ruskan kanssa saatiin yhteen päivään toista kymmentä haukkua, osa huonoja osa todella hyviä.

   Noh, maltti on valttia tässäkin touhussa ja muutamien miehestä johtuvien epäonnistumisen jälkeen keiteltiin kahvit ja levähdettiin molemmat hiukan. Nieltiin niin sanotusti tappio, metsä piti vielä omansa. Ei kuitenkaan annettu periksi, vaan tulilta läksittiin kiertämään ojakuruja ja soiden reunusmaita, hakusessa oli se hyvä ja kaikin puolin laadukas haukku. Myös mieheltä vaadittiin onnistumista.

   Eipä keretty kulkea tulien jälkeen kuin muutama kilometri, kun kairassa raikui valkoruskean haukku, se alkoi suhteellisen kaukaa ja pelkäsin, että koiran maltti ei riitä. Puolijuoksulla ensimmäiset 400 metriä, sitten riitti jo kävely, hyvin tuntui haukussa pysyvän! Olin enään noin vajaassa satasessa, kun aloin katselemaan kiväärin kiikarin lävitse. Totesin touhun täysin turhaksi, metsä oli liian tiheää kiväärille. Oli siis yritettävä haulikolla, hylkäsin kiväärin ja repun, nostin lippiksen puun oksalle merkiksi ja vedin kasvonaamion päähäni. Tätä haukkua en aio pilata omalla toiminnallani, oli päälimmäinen ajatusmielessäni. Näin koiran, se haukkui täysin hurmiossa. Näin jo haukkupuun, mutta lintua ei silmäni heti tavoittanut. Hetken puuta kierrettyäni huomasin sen, suuri metso kurkisteli uteliaana kuusen sisästä alhaalla räksyttävää valkoruskeaa koiraa. Poistin varmistimen, metson kaula piirtyi haulikon jyvän taakse, puristin liipaisimesta. Kairan kuulaan ja aurinkoisen hiljaisuuden repi riekaleiksi pamaus, samalla näin kuinka metso lähti putoamaan puusta kohti maan kamaraa. Metso virui hetken sammalikossa, mutta raukesi sitten. Se oli kauden ensimmäinen metso Ruskalle ja fiilikset todellakin sen mukaiset!!

Pari kuvaa;





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti