lauantai 8. syyskuuta 2012

Odottavan aika on pitkä, vai mitä? Varmasti kaikki ne, joilla riista veri virtaa suonissa, niin tietävät, että maanantaina se taas alkaa. Kauan ja hartaasti odotettu kanalintujen metsästys kausi.

    Ajanjakso jolloin saat taas olla osana suomalaista luontoa, tuntea ne fiilikset jotka olet kokenut niin monesti jo menneinä vuosina, tehdä tervas tulet ja nukkua yösi laavulla sysipimeän suomen luonnon keskellä. Pitkän ja ehkäpä saaliilisestikkin antoisan jahtipäivän päätteeksi teet tulilla ruokaa, heittäydyt havu vuoteelle makuupussin kera ja katselet orastavaa tähtitaivasta samalla kun tervas tulet kipinöi laavun edessä. Ne ovat niitä fiiliksiä ja tunteita jota ainakin minä lähden joka vuosi tavoittelemaan uudelleen.

  Tunteet tässä jalossa harrastuksessa ovat pääosassa ainakin itsellä, Saaliin saaminen on tietenkin hieno lisä ja sitä varmasti tavoittelee metsästäjistä lähes kaikki, mutta kun syvällisemmin alkaa asioita päässä puimaan, niin onko se saalis se tärkein asia. Kateellisia ihmisiä on maailma täynnä, tulee sanomista kiintiöistä, haukutaan lahtaajaksi koti kylällä ja internetissä jos erehdyt lisäämään pienimuotoista raportia kera kuvien onnistuneesta jahtireissusta.

  No kaikilla on tapansa, mutta se on varmaa, että kun koet mieleenpainuvia muistoja hyvien ystävien kanssa metsällä, kukaan ei vie niitä sinulta koskaan pois. Kukaan ei tuomitse sinua hyväksi tai huonoksi. Vain sinä ja läsnäolleet persoonat tietävät niistä fiiliksistä, niistä hetkistä mitä olette yhteisillä reissuilla kokeneet. Vielä kun olet vanhus ja istut kiikkus tuolissa voit muistella niitä reissuja tuolla jossakin kairassa, hymy karehtii suupielille kun mietit niintä kaikkia positiivisiä muistoja, saatatpa ensikerralla mainita myös vanhalle metsästyskaverille muisteluistasi jos se vielä on mahdollista. Kaikki erä henkiset ihmiset ja luonnon arvoja arvostavat ihmiset tietävät, että ei elämä olisi mitään ilman laavulla nukuttuja öitä, tervaksen tuoksua ja pakkasauringossa kimaltelevia puita. Joka syksy koet uusia asioita, joita muistellessa selviät aina uuteen syksyyn ja voit taas toteuttaa haaveitasi lisää ja tuoda luonnossa  esille puolia joita et ehkä itsekkän tiennyt omistavasi.

Jokaiselle erämiehelle erittäin hyvää kanalinnustuskauden aloitusta kun maanantaina homma starttaa käytiin. Nauttikaa ja unohtaka arjen kiireet. Toteuttakaa haaveita, tehkää muistoja. Peace!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti