lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pinturi kalastuksen harjoituksia!

Terve kaikille! Aikaa on taas hiukan viime päivityksestä kulunut, mutta ei se sitä tarkoita etteikö kalalla oltaisiin käyty! Viime viikolla pääsin kokeilemaan ensikertaa tälle kesälle kunnon pintaperhokalastusta, kun suuntasin retken  yläkemijoen koskille. Saavuin rantaan n. klo 18.00, huomasin heti, että vesi on todella alhaalla, sateen oli heittänyt iltaamyöten pois ja lämpötilakin kivunnut 17 celsiukseen. Oli siis oiva keli kunnon kuoriutumiselle, tai näin ainakin ajattelin. Enkä ollut väärässä tällä kertaa, vaan heti kosken keskellä sijaitsevalle riutalle kahlattuani huomasin, että harjukset syö riutan reunamontussa pinnasta oikeen hanakasti, sidoin siimanpäähän oliivin emergentin ja aloitin kalastuksen, tärppejä tuli hyvään tahtiin, mutta ne oli hyvin varovaisia ja en saanut eräksi kuin muutaman juuri mitan täyttävän nätin harjuksen. Vaihdoin perhoa, nyt siimanpäähän valikoitui kirkkaan vihreä emergent, tosin kahta koukkukokoa pienempi. Ja heti kalastuksen taas aluettua huomasin, että nyt on oikea perho. Kalaa tuli ylös asti hyvin. Kokoluokka oli siinä 25-36cm välissä. Kaikki kalat vapautin mittauksen jälkeen. Kyllä  Oli kiva kalastella vajaa pari tuntia hienossa kelissä ja samalla pääsi ensikertaa kokeilemaan taas tuota upeaa pyyntimuotoa, pintaperhokalastusta!  Pikkuhiljaa alkoi tuntua, että työpäivä panoi jäsenissä, siispä kotiin ja saunan lämmitykseen!




1 kommentti:

  1. Kyllä pintaperhokalastus on parasta perhokalastusta. Minä en enää nykyään kalasta paljon yhtään. Mutta nuorena just pintaperhostelu oli lempipuuhaa.

    Kotijoella toimi erityisen hyvin ruskean sävyiset Sedge-tyyppiset perhot 10-12 kokoisena. Ne oli helppoja tehdäkin: vähän jotain keinokuitua runkoon, oravaa siiveksi ja häkiläksi laaduksa Metzin kukko. Tuommoisella yksinkertaisella perholla tuli ennätysharri - 44,5 senttinen.

    Tarinastasi tuli mukavia muistoja :-)

    VastaaPoista